2018 különleges év, melyet a 11-es szám szimbolizál.

A 11-es számot a numerológia Mesterszámnak tekinti. (mesterszámnak hívunk minden olyan számot, melyek azonos karakterekből állnak, a leggyakoribbak a: 11;22;33)

Minden évnek meg van a sajátos energetikája, mely bizonyos témában utat mutat,  jelenthet kihívást, és egyben segítségünkre is lehet. Ha ismerjük a tartalmát, könnyebb ki- és felhasználni terveinkhez, és céljainkat is könnyebb megvalósítani, ha tudjuk, mire számíthatunk.

2018 →2 + 0 + 1 + 8 = 11

A Mesterszámok elvontabb, magasabb rezgést, indirektebb tanítást hordoznak, tiszta megélésük a mai világban nehezen megvalósítható. Ez a versrészlet jól mutatja a 11-es szám “működését”.“… Sötét lesz egy percig, hogy annál vakítóbb
Legyen a szikrázó villám lobbanása;
Csendes lesz egy percig, hogy annál rémítőbb
Legyen a mennydörgés harsány csattanása.
Zug a szélvész, zug a rengeteg mélysége,
Nyugtalan futkosnak felriadt vadai!
A sas, mint egy hátra-vert vitorlás sajka,
Nem bír a szél ellen fészkéhez szállani.
Mintha az elemek végső harca volna,
Mintha minden helyet s alakot cserélne …
Talán e borzasztó istenítéletben
Az utolsó napnak van rajzolva képe?!
Ah, a természet nagy, jókedvben, haragban,
Az egyik keze bont és alkot a másik!
A villám dúl, emészt; a mennydörgés szava
Megtermékenyíti a földnek határit…”

 Tompa Mihály Zivatar (részlet)A 11-esben az inspiráció, a belső erő jelenik meg, egy magas intuíciós képesség, mellyel utat mutathat másoknak. Meg van benne az egyetemes igazság, szépség, emellett a jó és rossz közötti egyensúly, látnoki vezetési képesség.

A Tarot-ban az ERŐ lapja egy oroszlán gyengéd megszelídítését mutatja – a bennünk élő állat képe a vadságot testesíti meg, (az egyház nézete szerint) az ember bűnös természetét. A fekvő nyolcas, – amit a Marselle-i Tarot lapján a kalap rejt – a nőalak által megjelenített sikeres, civilizált ember sikeres és harmonikus kapcsolatát jelzi saját állati természetével. Ebben a szám további jelentése fogalmazódik meg. – ugyanis a tizenegyes mesterszámnak számít. Ezt a lap az ösztönerők sikeres uralásával mutat meg, még azt is lehetővé teszi, hogy az oroszlánt virágfüzéren vezessék.

A tizenegyes a kabbalában is sajátos szerepet kap. A kabbalista életfa 10 lépésben mutatja be, hogyan bontakozott ki a világban a kiáradó isteni erő, de létezik egy tizenegyedik, láthatatlan szféra is a Dát – a tiltott gyümölcs szimbóluma, amiből Ádám és Éva evett a Paradicsomban.

Mit is jelenthet ez számunkra ebben az évben? Fokozottabban érdemes odafigyelni, mire vágyunk, hogy vágyaink vajon minek a kielégítésére szolgálnak. Most többször érezhetünk belső feszültséget, így a relaxációs, meditációs technikák nagyobb jelentőséggel bírnak majd. Nőhet bennünk a belső elégedetlenség, az átlagosnál többször érezhetjük, hogy nem az van, amit szeretnénk, de nem biztos, hogy meg tudjuk fogalmazni mit is szeretnénk igazán.

Idén lehet, hogy nehezebb lesz magunkat megértetni, mások nehezebben követik a gondolatmenetünket – ezért figyeljünk kapcsolatainkban a világos, mindenki számára ugyanazt jelentő kommunikációra.

Lehet, bizonyos témákban esetleg fanatikussá válunk, fontosabbá válhatnak az eszmék, mint embertársaink,  elmaradhatnak az ötletek megvalósításai. Túlérzékenységet tapasztalhatunk, nehezen viseljük a kritikát, cinikussá válhatunk a társadalom, a világ dolgai iránt.

Ebben az évben a földeltségnek nagyobb jelentősége lesz, a gyakorlatias gondolkodásmód gyakorlása sok konfliktust megelőzhet. A belső hang, inspiráció megjelenésére mindig figyeljünk, mert ezek a magasabb Igazságot közvetítik, figyeljünk arra, hogy személyiségünk ezt ne írja felül.

Várhatóan úgy érezzük majd, hogy több korláttal találjuk szembe magunkat, de tudjuk, a szabadság fejben dől el. Építhetsz határokat, és mikor figyelsz ezekre, a belső szabadság nem sérül.

Nagyon fontos, hogy indul a napunk, meghatározhatja egész napi hangulatunkat. Mikor kiegyensúlyozottan tudjuk indítani, nagyban segít, hogy a feszültségeket könnyedebben viseljük. Egy egyszerű gyakorlattal búcsúzom, aminek kiemelt jelentősége lehet idén, és érdemes napi szokássá alakítani:

  • végy egy (kisebb) papírt és egy tollat
  • írj le minden olyan dolgot, ami idegesít, frusztrál, feszültté tesz, aggódsz vagy szorongsz miatta, esetleg félsz tőle
  • csak írd le, nem kell megoldani 
  • ha akarod olvasd el

Pár perc alatt kiürítheted az aggasztó gondolatokat, rengeteg energiád felszabadul, és helyet adhatsz a megoldásoknak. Ha van kedved visszaolvashatod, sokszor rájövünk, hogy olyan dolgok miatt aggódunk, amire egyáltalán nincs ráhatásunk, vagy az adott probléma nem is olyan nagy, mint gondoltuk.

2018. január 1.

Erőss Anna önismereti tréner