Miért lettem coach?

Már nagyon régóta, gyermekkoromtól fontos volt, hogy a környezetemben élők jól érezzék magukat. Anyum mesélte, amikor elsős voltam, és készültünk a szülinapomra, -ami májusban van- én is meghívtam néhány osztálytársamat. A tanító néni felhívta anyut, hogy tudja-e, hogy kiket hívtam el? Kiderült, hogy azokat az osztálytársaimat hívtam meg, akiket az év során senki nem hívott meg egyetlen egyszer sem, és emellett az osztály peremére kerültek. (Egyikük szülei siketek voltak, ő teljesen egészséges volt, mégis…, a másik nem az átlagos testalkatú volt, stb.) Annyira hálás vagyok édesanyám bölcsességének, hogy akkor nem szólt nekem semmit, a tanító néninek azt mondta, hogy ez az én szülinapom, azokkal ünneplek, akikkel szeretnék. Apu később mondta, milyen hálásak voltak a szülők, hogy nekik is milyen sokat adott ez a számomra természetes gesztus, hozzáállás.

Minden, a coaching előtti munkámban elsődleges szerepet játszottak az emberek, mindig az volt a fontos, hogy a környezetemben lévők jól érezzék magukat.

Azt mondják, lehet munkád vagy hivatásod. Én azok közé a szerencsések közé tartozom, akik elmondhatják, megtalálták a hivatásukat. A segítő szakma az, amit hivatásomnak érzek. 2012 óta dolgozom ebben a szakmában, önismereti tanácsadóként kezdődött a pályafutásom. Nagy örömmel tevékenykedtem, emellett már akkor felmerült bennem, vajon hosszútávon, mennyit sikerül profitálnia a másik félnek? A tanácsadási folyamatokban is már arra törekedtem, hogy kapjon és vállaljon minél több aktív szerepet az, akivel együtt dolgozom.  Ami miatt további lehetőséget kerestem, az volt, hogy egyre inkább azt láttam, hogy akkor tudok a legjobban mások javára szolgálni, ha nem én határozom meg, neki mi a jó, merre induljon, mivel foglalkozzon vagy változtasson.

 

Mit jelent számomra a coaching?

Lemma Coatching

L E M M A = LEHETEK EGYARÁNT MINDIG ÉS MINDENKOR, AKI CSAK LENNI AKAROK

N

L – life

N

E- education

N

M- meet

N

M- myself

N

A- advancement

AZ ÉLET EGY TANULÁSI FOLYAMAT, MINDIG KAPCSOLATBAN LEHETSZ  ÖNMAGADDAL, ÉS FEJLŐDHETSZ

Nemrég voltam a képzési helyem – Lemma coaching – egy programján, ahol arról beszélt Wiesner Edit oktatónk és mentorunk, miért van jelentősége egyre inkább a coachingnak. Régebben, akkor fordultak az emberek segítségért, amikor már nagy volt a baj, vagy akkor sem. Ma egyre többen vesznek igénybe különböző lehetőségeket, amivel ki tudnak teljesedni, hogy jól érezzék magukat, azt csinálják, amit szeretnek, hogy örömteli, boldog életet éljenek. Hiszem, hogy erre mindenkinek van lehetősége valamilyen formában.

Lemma coachként, ez az, amit én is képviselek, hogy ne csak legyünk, hanem jól legyünk! 😊 Amikor coacholok, akkor érzem magam a helyemen, elégedett és kiegyensúlyozott vagyok. Küldetésem, hogy mindazok, akikkel dolgozom ugyanezt meg tudják élni. Tudom, hogy ez az, amit képviselek. 

Célom, hogy olyan folyamatot biztosítsak, amiben bárki a saját céljaival haladni tudjon, amiben a lehető legjobban ki tud bontakozni, fejlődni, megerősödni, változtatni, és eredményes lenni bármiben, amit szeretne. Számomra a tartós változáshoz, – amire sokan vágynak – az aktív részvétel és a megfelelő tempó kombinációja a kulcs.

Hiszem, hogy mindenkinek meg van a maga coacha. Szeretek lendületesen haladni, emellett minden, ami fontos, annak időt és teret biztosítok. A coaching nekem azt jelenti, hogy rád tudtam hangolódni, értelek, megértelek, vezetem a folyamatot, amiben önmagad lehetsz, és azzal gazdagodsz, amire épp szükséged van.

Amit rendszeresen viszzajelzésként is kapok, hogy egy higgadt, nyugodt kisugárzással vagyok jelen, biztos kezekben érezheted magad, és mindezt kedvesen tudom megtenni.

 

Erőss Anna önismereti – fejlesztő coach