Miért lettem teamcoach és csoport facilitátor?

Miért fontos számomra, hogy a coaching szemléletet és módszertant a csoportos munkáimban is képviseljem?

Mindannyian tudjuk, mennyire más egyéni foglalkozáson részt venni, vagy egy csoportmunkában.

Mindegyiknek meg van a maga helye és szerepe. A csoportban az egyéni haladás még inkább kifinomultabb. Több impulzus ér ugyanazzal a témával kapcsolatban, a csoporttagok által színes, változatos formában. Már sokszor megtapasztaltam, hogy milyen egy csoportos programon, workshopon, tréningen, vagy egy képzésben részt venni, ahol a csoport együtt halad és dolgozik ugyanazzal a témával. Ugyan különböző háttérrel rendelkezünk, mégis nagyon gyorsan közösségé formálódunk.  Rájövünk, mennyire hasonló élethelyzetekkel, kihívásokkal kell szembenéznünk. Megélhetjük a közösség megtartó erejét, a „mindenki egyért és egy mindenkiért” érzését, azokat a finom energiákat, melyek a csoporttagok között jönnek létre. Ebben a közegben az egyéni fejlődés egy finom, meleg, puha térben jön létre.

Miért fontos számomra, hogy a coaching szemléletet és módszertant a csoportos munkáimban is képviseljem?

Mindannyian tudjuk, mennyire más egyéni foglalkozáson részt venni, vagy egy csoportmunkában.

Mindegyiknek meg van a maga helye és szerepe. A csoportban az egyéni haladás még inkább kifinomultabb. Több impulzus ér ugyanazzal a témával kapcsolatban, a csoporttagok által színes, változatos formában. Már sokszor megtapasztaltam, hogy milyen egy csoportos programon, workshopon, tréningen, vagy egy képzésben részt venni, ahol a csoport együtt halad és dolgozik ugyanazzal a témával. Ugyan különböző háttérrel rendelkezünk, mégis nagyon gyorsan közösségé formálódunk.  Rájövünk, mennyire hasonló élethelyzetekkel, kihívásokkal kell szembenéznünk. Megélhetjük a közösség megtartó erejét, a „mindenki egyért és egy mindenkiért” érzését, azokat a finom energiákat, melyek a csoporttagok között jönnek létre. Ebben a közegben az egyéni fejlődés egy finom, meleg, puha térben jön létre.

Ami nekem még nagyon izgalmas, hogy ugyanazzal a csapattal minden alkalommal mást tudunk megvalósítani, egymásnak adni, mert napról-napra, időről-időre folyamatosan mi is változunk, így már másképp vagyunk jelen.

Szerencsém volt rendszeresen megtapasztalni a csoport támogató erejét. Egy csoportban könnyen alkalmazzuk a helyes visszajelzést, gyorsan észrevesszük az egyéni értékeket, megéljük a feltétlen bizalmat egymás között, kapcsolatok születnek, akár barátságok is.

2013 óta dolgozom önismereti csoportokkal és nagyon örülök, hogy a csoportmunkát a teamcoaching és csoport facilitálás eszköztárával tudom színesíteni.

A teamcoaching lehetőséget ad, hogy kis és nagyobb csoportokkal az önismereti, fejlesztő folyamatokat rugalmas eszközválasztással tegyem változatossá.

Csoport facilitátorként – többek között a csapatépítés, mediáció, konfliktuskezelés (egyéni és csoportos), facilitálás, reflekting team, workshopok, együtt gondolkodó műhelyek, rendszerszemlélet, szervezetfejlesztés kis és nagy csoportokkal alkalmazható eszköztárral rendelkezem. Ezen eszközök megfelelő alkalmazása és kombinációja előre mozdítja, hogy a vállalati közösség jól/jobban együttműködjön és fejlődjön.

Iratkozz fel hírlevelemre!