Hogyan kamatoztathatom a segítői részvételem a családállításon?

Miért van szükség segítőkre?

A csoportos (nem egyéni) családállítási forma elengedhetetlen résztvevői a segítők, akik a családtagjainkat képviselik. Felmerülhet az a kérdés, nem lenne sokkal jobb, ha  az adott család tagjai vennének részt az állításon? A válasz erre, nem. A segítők egyik legnagyobb előnye, hogy ők elfogulatlanok, ezért is van, hogy az állíttató önmaga helyett is választ egy képviselőt.

Mindannyiunkban rengeteg élmény raktározódik, tele vagyunk emlékekkel, melyek felnőttként berögzülten vannak jelen, viselkedésünkben beállítottságunkban. Az állítás során az oldó mondatok segítségével gyorsan változnak a kapcsolatok, ami az állító számára túl gyors lehet, hiszen van, hogy évtizedek óta berögzült viszonyok változnak percek alatt. Egy “tiszta” segítő érzékelni tudja az állításban megjelenő energiákat, rugalmasan tudják követni az eseményeket.

A segítők csak a család lényeges tényeit ismerik, az egymáshoz fűződő viszonyokat, a családtagok érzéseit, a köztük lévő esetleges feszültséget, konfliktusokat, vonzalmakat nem. Ez segíti, hogy a képviselők elfogulatlanok tudnak maradni. Úgy képzelhetjük el, mint az edényeket, melyekben az általuk képviselt személyek energiái jelennek meg. A segítők az állításban különleges szolgálatot teljesítenek, ők azok, akik esetenként heves érzelmeket élnek meg, rajtuk keresztül történik az oldódás. A segítők a belső történéseket saját magukon tapasztalják, így azt is, hogy a folyamatnak van-e hatása vagy sem, így ők tudnak visszajelezni, és láthatóvá tenni a folyamat pozitív változásait.

        “Jó leszek én is segítőnek?”

Sokszor felmerül ez, és ehhez hasonló kérdés: “Fogok érezni valamit?” ;”Jól érzem majd, amit érzek?”; “Nem keverem össze a saját érzéseimmel?”. A “tér”, melyben a családállítás zajlik, és maga a családi rendszer annyira erős, hogy bárki képes az adott személyt érzékelni. Minden ember másképp fejezi ki érzéseit, van, aki visszafogottabb, és van, aki teátrálisabb. Általában passzolnak annak az embernek a szeméyliségéhez, akik képviseletére ki lettek választva. Minél több tapasztalatot szerzünk segítőként, annál biztosabbak lehetünk, hogy nem saját érzéseinket jelenítjük meg, hanem annak a személyét, akit képviselünk. A vezetőnek a feladata eldönteni, hogy az adott segítő esetleg már saját érzéseit közvetíti, így ezt ő tudja korrigálni. 

Mit nyerek segítőként?

Minden egyes szerepben önmagammal is dolgozom. Nem véletlen, hogy milyen személy bőrébe kell bújnom. Az adott családtag révén megélt érzések, az állítás folyamán történő oldások bennem is oldják a blokkokat. Emiatt minden szerep egy kis terápia önmagamnak is. Mikor valakinek nehéz kifejezni az érzéseit, egy rendkívül hatékony segítség lehet, hiszen a családállítás folyamán érzésekkel dolgozunk. Segíthet az intuíció fejlesztésében is, hiszen ráhangolódom az adott szerepre, megnyitom magam, és bízom önmagamban, hogy képes vagyok beengedni, és közvetíteni a megjelenő érzéseket, érzelmeket.

Egy csoportos állítás nem jöhet létre segítők nélkül, elengedhetetlen részei a terápiás folyamatnak. Ők vállalják, hogy rajtuk keresztül történik meg az oldási folyamat, így egyben egy nagyon fontos szolgálat, mellyel a terápia részeseivé válnak.

segítői részvétel az első alkalommal ingyenes.

Kényelmes ruházatban gyere (lányoknak is inkább a nadrág javaslott), mindössze a nyitottságodra van szükség, hogy a felbukkanó érzéseket, amit a tér közvetít, azt hagyd megjelenni.

Családállítási időpontokat, és egyéb információkat itt találod.

Szeretettel várlak, hogy te is megtapasztalhasd, neked mit ad a segítői szerep! 

Erőss Anna önismereti tréner – lélekmediátor

2019. 02. 18.