MIRE VALÓK AZ OLDÓ MONDATOK?

Bert Hellinger, a családállítási módszer megalkotója nagyon sok oldó mondattal segít bennünket. A családállítás során ezeket használjuk, mikor a segítők/képviselők megfogalmazzák érzéseiket. Ahhoz, hogy a gyógyító folyamat tovább tudjon haladni, ezek a mondatok segítenek, hogy az igazi megértés megszülessen szívünkben.

Íme néhány Bert Hellingertől:

Felnőtt gyermek a szüleihez, mikor elhagyja az otthont: “Elfogadom, amit nekem ajándékoztatok. Ez nagyon sok, bőven elegendő. Amire még szükségem van, azt megteremtem magamnak én magam. Most békével elválok tőletek.”

Ha az ember valami rosszat csinál, és azután szenved: “Rosszul csináltam, és most vállalom a következményeket.”

Férfi és nő szakításkor: “Elfogadom, amit nekem ajándékoztál. Ez nagyon sok. Magammal viszem és becsben tartom. Ami köztünk félresikerült, annak felelősségéből az én részemet vállalom, a te részedet pedig meghagyom neked. Most békével elválok tőled.”

Anya/Apa az elvetett gyermekhez: “Kedves gyermekem! Elfogadlak téged gyermekemnek, és te elfogadhatsz engem édesanyádnak/édesapádnak. Sajnálom. Helyet adok neked most a szívemben, részesednek kell mindabban a jóban, amit rád emlékezve és lélekben veled együtt létrehozok.”

Lány az anyjához, ha attól fél, hogy olyanná válik, mint ő: “Nézd, olyan vagyok, mint te, és örülök, hogy olyan vagyok.”

Gyermek a szüleihez, akik miatta házasodtak össze, és boldogtalanok: “Bármi is legyen a vád vagy vétek, ami közétek áll, szeretettel elfogadom tőletek.”

Fiú az anyjához, ha az anya lekezelően beszél az apjáról: “Amikor őt látod, engem látsz.”

Apa a fiához, aki megveti őt: “Figyelj rám, fiam. Én az apád vagyok, és te a fiam vagy.”

Erőss Anna Lélek és családállító mediátor

2016. 09.14.