A jelenlegi családunkban karmikus feladataink vannak, ezért születünk ebbe a környezetbe, ebbe a családi rendszerbe, hogy meg tudjuk tapasztalni, majd megfejlődni mindazt, amire a Lélek “szerződött”. Mostanában rendszeresen találkozom a családállítás folyamán a karmikus – előző életbeli kapcsolódásokkal, amik meggátolják, hogy a gyermek- szülő kapcsolat kiteljesedjen. Mikor az előző életbeli kötések túl erősek, és aszerint IS akarunk  – tudattalanul – működni az összezavarhatja a jelen életbeli kapcsolódásainkat. Például, mikor egy anya a lányában vetélytársat lát, nem tudja anyai minőségeit megélni, távolságot tart, úgy tűnik, nem szereti gyermekét. Eközben benne is egy kettősség van, ami frusztrálja.

Ilyen és hasonló esetben sokszor elég kimondatni az adott szereplőkkel: “Ebben az életben én a fiad/lányod vagyok, te az édesapám/édesanyám vagy!”  Látni a segítőkön, hogy valami feloldódik, megkönnyebbülnek. (Nem mindig elég ez az oldás, ezt mindig lehet látni a családállítás folyamán, ekkor továbblépünk egy komolyabb előző életbeli oldáshoz.)

Női klienseim egy része azért fordul hozzám, mert nem tudja igazán megélni nőiességét. Hiába az emancipáció, valahogy nem találjuk az arany középutat. A női szabadság félreértelmeződik, és ahelyett, hogy ezt élveznénk, sokan átesnek a másik oldalra, és olyanokká akarnak válni, mint amit a férfiaknak tudnak be: erőssé, magabiztossá, irányítóvá. Ezt egy darabig még élvezik is, de aztán teherré válik. Nehéz elengedni a kontrollt és az irányítást. A mai világban nem szeretünk kiszolgáltatottá, sebezhetővé válni. Valahogy rosszul értelmeződik, milyen nőnek lenni.

Mikor elérkezik a családállítás, és a női energiák, nőiesség megélése, boldog párkapcsolat lesz a szándék, igen sokrétű az adott család “válasza” erre. Van, akinek édesapjával kell leginkább a kapcsolatát rendeznie, van olyan család, ahol sok a titok, és ennek a felvállalása segít, van, mikor a régebbi párkapcsolatokat kell lezárni, és van, mikor karmikus kapcsolatokat oldunk. A paletta igen széles, hiszen minden családi rendszer teljesen más, másképp épül fel, és az adott szándéknak megfelelően oldódik.

2017. augusztus 7.

Erőss Anna Lélek és családrend mediátor