Egyéni családterápia

A család- és rendszerállítás, mint terápiás módszer nem csak csoportos formában alkalmazható. A megélés, tapasztalatok, élmények hasonlóak lehetnek, de nem teljesen egyformák, az oldás hatása ugyanolyan lehet, ahogyan az állíttató engedi a blokkoldás folyamatát.

Egy csoportos családállításnál alkalmunk van ránézni kívülről a saját rendszerünkre. Segítőink, mivel nem ismerik családtagjainkat, nem befolyásolják őket a már megélt traumák, csalódások, fájdalmak. Nincs olyan előzetes élmény, ami befolyásolná őket. Úgy jelenítik meg az adott személyt, ahogyan “az” érez, gondolkodik, viselkedik. (Rendszeresen jelzik az állíttatók, hogy családtagjaik teljesen úgy viselkednek, úgy beszélnek, ahogy azt a képviselők megszemélyesítik anélkül, hogy ismernék őket.) Ezzel a külső nézőponttal egy nagyobb képet kaphatunk, sokszor ez segít helyretenni magunkban bizonyos eseményeket, történéseket, és megtörténhet az oldódás.

Az egyéni állításnál a terapeuta “bújik” az adott személy bőrébe, és/vagy a kliens is. Így képes lehet átélni a másik nézőpontját, érzéseit. Ebben az állítási formában kevesebb információra van lehetőségünk. Akkor érdemes ezt a formát választani, ha a problémánk olyan természetű, amiről nem szívesen beszélünk több ember előtt. ( Itt meg kell említenem, hogy a csoportban zajló állításoknál csak általános kérdéseket teszünk fel, mint: kikből áll a család, kik az élők, nem élők, volt-e komolyabb betegség, korai halál, nehéz sors, stb. a családban.) Olyan a téma, amit nem szeretnénk mások bevonásával megoldani. Olyanoknak is alkalmas lehet, akiknek kevés a szabadidejük, de szeretnének változtatni, és nem tudnak fél vagy egy napot egyszerre a belső munkára szánni. Azoknak is alternatíva lehet, akik valamiért nem mernek a csoportos állításon részt venni, de a módszert szeretnék megtapasztalni.

Az egyéni állítás díja: 12.500Ft, időtartama kb. 1,5 óra.

Jelentkezés és időpont egyeztetés emailen: eross.panna@gmail.com vagy telefonon: 20/915-4469.

Erőss Anna Lélek és családrend mediátor

2017. november 17.