HOGYAN KÉPEZŐDIK LE AZ APA HIÁNYA

“A gyermekben mindig jelen van az apja. ha elutasítom az apát, azzal a gyermekét is elutasítom. A gyermek ezt érzi, és meghasonlik önmagával. Nem tud kiteljesedni.”

Bert Hellinger

Nagyon sok felnőttet érint az apa hiánya. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szülők elváltak, persze ilyenkor még egyértelműbb.

Könnyebb vagy nehezebb elégedetlennek lenni, ha elváltak szüleink? Vajon, ezt ki, hogyan éli meg?! Mindenesetre, gyakorlatilag mindannyiunkat érintő helyzet, hogy minimum elégedetlenek vagyunk.

Sokan, a válást még kisgyermek korban élik meg, de akinek felnőttként válnak el szülei, nekik sem mindig könnyű, hiszen sokszor az egész gyermekkorukra rányomta a bélyegét a rossz házasság.

Mindannyian egy szerető, gondoskodó apára vágyunk, aki megvéd, figyel ránk, játszik velünk. Akinek az óvó tekintetét akkor is érezzük, mikor nincs ott. Aki úgy szeret, ahogy szükségem van rá. Akihez bármikor odamehetek, és segít. Aki megoldja a problémánkat, aki megsimogat, megölel, és mikor kell biztat, és elismer. Vajon hányan mondhatják el magukról, hogy pont olyan apukát kaptak, amilyet szerettek volna.

A legtöbben nem vagyunk tisztában, mit jelent elutasítani, megtagadni szüleinket, nem is gondolnánk hányan vannak ezzel így. Kívülről úgy tűnik, rendben van minden, “én ezt már lezártam”, ” nem foglalkozom vele”, “ez van, elfogadtam” mondatokat hallunk, de belül csupa fájdalom, szomorúság, gyűlölet, indulatok, harag, hiányérzet jelenik meg.

Az apai energia hiánya nagyon sokféleképpen jelenhet meg a Rendszerben. A Rendszerben minden úgy működik, mint az energia. Nincs jó, vagy rossz, csak egy energia jelenik meg, akár szeretetről, akár gyűlöletről van szó. A Rendszer mindig a kiegyenlítődésre törekszik. Sokszor, mikor egy kisgyermek az édesapja után sóvárog, nem tudni, hogy az apai energia milyen úton jön el. Épp ezért, mikor az energiák kiegyenlítődnek, az történhet  nagyon fájdalmas, traumatikus módon is, amiben a gyermek, sajnos csak szenvedő. (Talán nem gondolnánk, de rengeteg gyermeket ér valamilyen módon molesztálás, és ami még rosszabb, hogy nem mernek beszélni róla.)

Olyanért haragszunk, okoljuk édesapánkat, amiről nem is ő tehet. Történik egy trauma, amit blokkol az agy, lenyom a tudattalanba, de egész életünkre rányomja bélyegét, épp ezért nehéz önmagunknak lenni, nem igazán működik a párkapcsolat, a házasságunk, akár meddőséget is okozhat.

Nem vagyunk tisztában azzal, ha elutasítjuk édesapánkat, akkor saját magunkat utasítjuk el. Apánk benne van minden sejtünkben. Mindazok a minőségek, amik az apához tartoznak, így elutasítódnak. Nem csoda, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. Nagyon sok probléma visszavezethető erre az okra.

A családállítások során egyre több ilyen helyzet tárul fel. Sokszor, maga az állíttató sincs tisztában azzal, hogy valójában nem tudta ezt a helyzetet feldolgozni. Nem mindig könnyű ezzel szembenézni, és az oldási folyamatban aktívan részt venni. Aki ezt megteszi, annak gyökeresen megváltozhat az élete, beépítheti azokat a hiányzó minőségeket, és energiákat, amik eddig hiányoztak, és ezért nem úgy működött az élete, ahogy szerette volna.

A családállítás során képes lehetsz megengedni a változást, képes lehetsz elengedni mindazt a haragot, és dühöt, amit a szeretett személy iránt éreztél, képes lehetsz elfogadni őt olyannak, amilyen, így képes lehetsz elengedni olyan elvárásokat, amik nem szolgálnak, de hátráltatnak.  Egy lépés, hogy rendezd a gyökereket, a családi háttered, hogy biztos lábakon, stabilan haladva élhesd az Életedet

 SZABADÍTSD FEL MAGAD A TERHEKTŐL, AMIK NEM HOZZÁD TARTOZNAK!

Erőss Anna családrend mediátor