Ez alaptípusunk azt a hajtóerőt foglalja magában, mely a fennmaradás, adott esetben egy egész törzs, faj, család és nemzetség fennmaradásáért is képes önmagát feláldozni. Ez a belső erő segíti abban, hogy akár tűzön-vízen is keresztülvigye elképzeléseit. Képes addig ragaszkodni egy eszméhez, alárendelni mindent, ameddig ez már átcsaphat életellenességbe is.

Ezt a minőséget késő ősszel élhetjük meg, amikor a természet álomba szenderül, meghal. Ez a halál szükséges ahhoz, hogy a tél után majd újjászülessen. A személyiségnek is szüksége van erre az időre, hogy felfedezze önmaga mélységeit, megismerje ösztöneit, vágyait, tulajdonságait.

Megtapasztalhatunk egyfajta kettősséget, a földi élet élvezete és megtapasztalása az érzékeken keresztül, és egyben az önfeladásra való késztetést is. Ez megmutatkozhet spirituális irányultságban, a halállla való foglalkozásban. Kifinomult érzéke van a dolgok rejtett oldalaihoz, így nincs előtte tabu, vagy titok, mely révén könnyen hatalomra tesz szert.  Gyakran érzi kiszolgáltatottnak magát az élet igazságtalanságaival szemben, így a hatalmat önmaga biztonságához használja.

Az alábbi kérdésekkel tudsz a következő alaptípusunkra hangolódni:

  • Melyek számodra azok az életterületek, ahol meghatározóak az eszmék?
  • Hol, kivel vagy mivel vagy hajlamos túl idealizálni a dolgokat?
  • Melyik területen tudsz jól koncentrálni, és hol a legkevésbé?
  • Melyik az az életterület, ami leginkább változik, ahol kénytelen vagy az elengedést folytonosan megélni?
  • Hol helyezed az eszméidet önmagad elé?

Többek között erről beszélgetünk október 16–án.  (A teljes programról itt olvashatsz.) Zárt csoportban dolgozunk, önismereti jelleggel. A témák a természetes rendet követik, így bármikor bekapcsolódhatsz. A csoport bizalmi légkörével egy támogató teret ad önmagam megismeréséhez, a tagok által új nézőpontokkal, és egyben könnyebb felismerésekkel és megértésekkel gazdagít. október 19-én, pénteken folytatjuk ugyanezzel a témával, főleg gyakorlati oldalról megközelítve, erről részletesebben itt olvashatsz.

A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges: 0620/915-4469-es telefonon vagy az eross.panna@gmail.com emailen

  • Időpont: 2018. 10. 16. 17:30-20:30
  • Helyszín: Omniverzum Szabadegyetem (XIII. ker. Váci út 4. II/5., 82-es kapucsengő)
  • Részvételi díj: 3000Ft/alkalom (12 alkalmas bérlet: 30.000Ft)
  • Részvételi díj Omniverzum Szabadegyetem diákjainak: 2000Ft/alkalom (12 alkalmas bérlet 20.000Ft)

A programot vezeti: Erőss Anna önismereti tréner

2018.10.08.