“A bölcs nem ismer megdönthetetlen alaptételeket, ő alkalmazkodik másokhoz.” LAO-CE

Földünk a lehetőségek korlátlan színtere, egyben a korlátozások helyszíne is. A következő alaptípusunkban – mely a szűz jegyéhez kapcsolódik – meg van a legnagyobb önkibontakoztatás lehetősége és a külső körülményekhez való alkalmazkodás képessége is. Felismerjük, hogy nem egyedül vagyunk a világon, és bizonyos fokú alkalmazkodást igényel környezetünk. Ezzel létrejön egy hierarchikus struktúra, a rend és a hely tudata, mely az egyedeket egységes rendszerré kovácsolja össze.

Szükség van a személyes akarat felülvizsgálatára és átalakítására. Ehhez a kritika, elsősorban az önkritika, ami segíti a dolgok reális szemléletét. Itt a határok úgy nyilvánulnak meg, hogy mennyi helyet foglalhatok, és mennyi helyet kell hagynom másoknak. Kíváló a mértéktartásban, gazdaságosságban. Gyakorlatiasan gondolkodik, kihasználja az adottságokat és ragaszkodik a realitáshoz.

Fontos számára, hogy hasznos legyen, ez akár úgy is megnyilvánul, hogy nélkülözhetetlenné teszi magát. Általában a lehető legrövidebb idő alatt, a lgkisebb felhasználással és a legnagyobb hatékonysággal dolgozik úgy, hogy rugalmasan alkalmazkodik a külső feltételekhez.

Ahhoz, hogy a helyét a világban meg tudja határozni, megfigyel, analizál, javít, rendez. Érzelmeit kölcsönhatásként éli meg, lelki folyamataiban a külvilághoz való viszonyát vizsgálja és elemzi. A nem megfelelő alkalmazkodás pszichoszomatikus tünetekben jelentkezik, ilyenkor tudjuk, hogy  nem vettünk tudomást a belső útmutatásról.

Az alábbi kérdésekkel tudsz a következő alaptípusunkra hangolódni:

 • Mennyire vagyok kritikus a külvilággal?
 • Hogyan kezelem a tapasztalatokat?
 • Hajlamos vagyok analizálni a dolgokat?
 • Hogyan kezelem a hétköznapi rutin feladatokat?
 • Mit jelent a biztonság?
 • Az egészség milyen szerepet játszik életemben?
 • Milyen intenzíven tudok koncentrálni egy dologra?

Többek között erről beszélgetünk augusztus 21–én.  (A teljes programról itt olvashatsz.) Zárt csoportban dolgozunk, önismereti jelleggel. A témák a természetes rendet követik, így bármikor bekapcsolódhatsz. A csoport bizalmi légkörével egy támogató teret ad önmagam megismeréséhez, a tagok által új nézőpontokkal, és egyben könnyebb felismerésekkel és megértésekkel gazdagít. 23-án, csütörtökön folytatjuk ugyanezzel a témával, főleg gyakorlati oldalról megközelítve, erről részletesebben itt olvashatsz.

A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges: 0620/915-4469-es telefonon vagy az eross.panna@gmail.com emailen

 • Időpont: 2018. 08. 21. 17:30-20:30
 • Helyszín: Omniverzum Szabadegyetem (XIII. ker. Váci út 4. II/5., 82-es kapucsengő)
 • Részvételi díj: 3000Ft/alkalom (12 alkalmas bérlet: 30.000Ft)
 • Részvételi díj Omniverzum Szabadegyetem diákjainak: 2000Ft/alkalom (12 alkalmas bérlet 20.000Ft)

A programot vezeti: Erőss Anna önismereti tréner

2018.08.16.