Előző alaptípusunk a logikát, analítikát használja, ez az alaptípus, aki megemészti, beintegrálja a tapasztalatokat. Magába szívja a külvilág ingereit, belső gazdagságot okozva, de vezethet túlterheltséghez is. Ez alaptípus, ami leginkább hajlamos magát a külvilággal azonosítani.

Ez az alaptípus jelképez a folyamatosan áramló, változó érzelmeket, melyek a külső benyomásokra és hatásokra regaálnak, a bensőnkké alakítják és visszatükrözik. Tiszta formájában a “jelenben való élést” jelenti, időtlenséget, formátlanságot,  folyást, puhaságot szimbolizál. Az időtlenséget a gyermekekkel azonosítjuk, így gondolhatjuk úgy, ez az alaptípus képviseli a gyermekkort, a gyermeket.

Mikor alaptípusainkat az emberi fejlődésként értelmezzük, az “én” az újszülöttnek felel meg, aki az ösztöneit követi. A következő szakaszban ráébred fizikai szükségleteire, és megpróbálja kielégíteni, ez a “stabilitás” alaptípus. Az “intellektus” időszakában elkezd kúszni – mászni, kiváncsian, érzelmi bevonódás nélkül deríti fel a környezetét. A jelen alaptípusunkban fejlődnek ki az érzelmek, melyek az azonosítás és a beleélőképességnek köszönhetően új, mélyebb kapcsolatot alakítanak ki a környezettel, melyből létrejön a kreatív folyamat.

Ezekkel a kérdésekkel elkezdhetjük a hangolódást:

  • Hogyan érzem magam a világban?
  • Mi szükséges ahhoz, hogy jól érezzem magam?
  • Milyen gyermekkori élményeim térnek vissza időről időre?
  • Milyen a viszonyom a családomhoz, a hagyományokhoz?

Többek között erről beszélgetünk június 19–én.  (A teljes programról itt olvashatsz.) Zárt csoportban dolgozunk, önismereti jelleggel. A témák a természetes rendet követik, így bármikor bekapcsolódhatsz. A csoport bizalmi légkörével egy támogató teret ad önmagam megismeréséhez, a tagok által új nézőpontokkal, és egyben könnyebb felismerésekkel és megértésekkel gazdagít.

A létszám korlátozott, a részvételhez előzetes jelentkezés szükséges: 0620/915-4469-es telefonon vagy az eross.panna@gmail.com emailen

  • Időpont: 2018. 06. 19. 17:30-20:30
  • Helyszín: Omniverzum Szabadegyetem (XIII. ker. Váci út 4. II/5., 82-es kapucsengő)
  • Részvételi díj: 3000Ft/alkalom (12 alkalmas bérlet: 30.000Ft)
  • Részvételi díj Omniverzum Szabadegyetem diákjainak: 2000Ft/alkalom (12 alkalmas bérlet 20.000Ft)

A programot vezeti: Erőss Anna önismereti tréner

2018.06.05.