Az igazság keresése és illúzióink feladása 02.19-03.20

Personen / Künstler / Friedrich / Werke / Meer

Caspar David Friedrich “Szerzetes a tengernél”

Ez a kép nagyon jól illusztrálja a második archetípusunkat, lelkületét, szellemiségét. Az ember és a természet közötti nagyságkülönbség, ennek az életfelfogásnak a legmélyebb tartalmát mutatja.

Ez az archetípus érzékenységben, sérülékenységben, melankolikus hangulatban jelenhet meg. Lehet, nehezen tudunk határokat szabni, gyenge az akaraterőnk, inkább passzívan állunk a dolgokhoz. Egyfajta kiszolgáltatottság érzés is megjelenhet a nagyobb erőkkel, a külvilággal szemben.  Mikor ezt a védtelenséget érezzük, ezt egy állandó önmegvalósítási folyamat tudja kiegyensúlyozni, mely során kifejlődik a tiszta én-érzés, ami akkor is segítségünkre van, ha a természetes lehatárolódás nem működik.

A február 22-i programon belemerültünk ennek az archetípusnak a megélésébe, ami leginkább egyfajta elvágyódásban jelent meg. A feltétel nélküli szeretetet megélése, szintén ehhez az archetípushoz tartozik, mai világunk nagyon nem ezt a világot tükrözi. Mikor ezt szeretnénk megélni, és nem igazán találunk rá teret, akkor megjelenhet bennünk egy erős elvágyódás.

Március 22-én a “Pusztító” archetípusával folytatjuk, melyhez kapcsolódik az aktivitás, a tetterő, életerő, amit a természetben is hamarosan láthatunk. 

background_nature-768x513

A programról bővebben itt olvashatsz, és nemsokára további blog bejegyzésekkel is folytatjuk a ráhangolódást. 

Erőss Anna családrend mediátor

2018.03.05.