Karácsonyi üzenet

“… a magyal védelmet nyújt minden ellen, ami nem azonos az Egyetemes Szeretettel. A harag önmagában nem rossz, a szeretethiány azonban már komoly problémákat okozhat. A gyűlölet a szeretet hiányából fakad, a két érzés kölcsönösen kizárja egymást. A magyal bármely olyan tartós negatív érzelem ellensúlyozására szolgál, ami sérti az élet szentségét. … A magyal eszencia a szeretet fényét hozza el a negativitás sötétjébe.”

A karácsony a szeretet ünnepe, mégis nagy stressz a legtöbb embernek. Ha végre meg van az összes ajándék, akkor jön a sakkozás, hogy mindenhova időben eljussunk, és senki ne érezze magát mellőzöttnek.

Mit szólnál, ha ez alatt a pár nap alatt a szeretteidre koncentrálnál? Igaz, mondhatod: már most is ezt csinálom, mi ebben az újdonság? Gondoltál már arra, ha úgy tekintesz erre a pár napra, hogy “minden úgy lesz jó, ahogy”, akkor lazán és könnyedén töltheted el az ünnepeket? Ahelyett, hogy a tökéletesre törekednél, valójában azokra figyelsz, akikkel együtt vagy? Unalomig elcsépelt közhely, de igaznak tartom, az a fontos mindig, akikkel együtt vagy, és a teljes figyelmednél nem is adhatsz nagyobb ajándékot. Most akár megengedheted magadnak, hogy az elvárásokat elengedd, és a szeretet és az odafigyelés legyen a központban, mert ilyenkor a közös beszélgetés és játék megadhatja azt az örömöt, amit valóban szeretnél és minden falat is jobban ízlik.

Attól függetlenül, eddig mit gondoltál, Te lehetsz a kulcs, hogy olyan karácsonyod legyen, amilyet szeretnél. Megajándékozhatod magad és családodat is egy különleges ünneppel, amihez csak egy kis apró figyelem szükséges.

2016. december 21.  Erőss Anna Lélek-mediátor – Bach-virágkonzulens