Tényleg kész vagyok a változásra?

A családállításon olyan emberekkel találkozom, akik valamilyen szinten változtatni akarnak. Ez a módszer lehetőséget ad egyrészről, hogy ezt passzívan tegyük. A passzív része, hogy az állíttató nem, vagy csak nagyon keveset vesz részt a saját állításában, így van alkalma ránézni arra a területre, amivel problémája van. Ez a külső, megfigyelői státus segít, hogy a teljes rendszerére, önmagára ránézzen, láthatja a teljes képet, így minden oldalról lesz információja.

Az állítás során a képviselője közvetíti, hogy az adott probléma megoldására milyen szinten áll készen. Van, mikor ez meg tud történni, és örömmel vesszük tudomásul, hogy pozitív folyamatok indultak el. Van, mikor a lélek csak kisebb lépésben tud haladni, és az adott probléma hátterében egy másik szintet kell majd megismerni, ami már egy következő állítás témája lesz.
Nemrég történt, hogy valaki, aki a jelen családjával dolgozott (párja, gyerekek), említette, hogy nem tudja miért, de rettegett, hogy fiai születnek. Két fiú gyermek édesanyja, és nehéznek találja így az anyaságot. Az állítása megmutatta, hogy ez lélek szinten is így van, emellett ennek a rettegésnek van más oka is, amit majd egy másik alkalommal lehet oldani, mert az állítás folyamán kiderült, hogy nem a családi rendszerben van a probléma gyökere.

Egy másik állításban valaki szeretett volna a főnökével való kapcsolatát rendezni, és lezárni. Elérkezett az a pont, hogy lépnie kell, és ezt szerette volna felnőtt módon, felelősségteljesen megtenni. Az állítása megmutatta, hogy ez egy igen komplikált viszonyrendszer és egyenlőre nem kész arra, hogy ezt úgy megtegye, ahogyan szeretné.

Az ilyen esetekben fontos, hogy meghagyjuk a lélek vezetését, ő adja az információt, mennyire kész a változásra, épp hol tart a folyamatában, és mi az, amire igent tud mondani. Vagyis egy állítás folyamán mindig olyan mértékű oldásra van lehetőségünk, amit a lélek megenged, és ez nem mindig egyezik a személyiség akaratával.

Ha már kész vagy első lépésként, hogy ránézz egy problémádra, megláthatod, hogy mennyire vagy kész a változásra.

Szeretettel várlak 2019 április 19-én 10h-kor!

Erőss Anna önismereti tréner – lélek mediátor

2019. április 8.